Bygghandling är framtagen för Kungshult i Helsingborg. Fastighetsförvaltningen är beställare. Ombyggnation ska göras i delar av centralköket och ett efterlängtat timbalkök har skapats. Tack vare ett bra samarbete med verksamheten blev det inga störningar för det dagliga arbetet.
På uppdrag av Bjuvs kommun har vi tagit fram en planlösning för det nya köket på Lärkgatans förskola. Serveringslinjen i matsalen är höj- och sänkbar, vilket underlättar arbetet för både kökspersonal och pedagoger. Specialkosten serveras genom en öppning mellan kök och matsal.
Karyd Fastigheter har beställt projektering för två restaurangkök, lokaliserade på Friisgatan, ”Malmös första sommargata”. Le Gourmet ska ha en ny planlösning med kontakt mellan kök och restaurang. Det andra objektet ska vara ett bistrokök med grill och vinbar.
Tidigare i år har vi tagit fram handlingar för Internationella Engelska Skolan i Staffanstorp. Nu har Hemsö Fastighets AB även beställt en programskiss för ett annat IES-projekt. Det är ett tillagningskök för ca 850 portioner med två U-formade serveringsenheter.
Tillsammans med arkitekterna från Ramböll ska vi ta fram en systemhandling för ett restaurangkök på Space Science Village. Objektet är ett kontorshotell och köket ska i huvudsak fungera som lunchrestaurang för 200 gäster. Restaurangköket ska även vara öppet kvällstid.
Vi har fått beställning av KKB Fastigheter att projektera för ombyggnation av befintligt kök på Matmakarna. Den framtida restaurangen ska rymma ca 50 gäster och även ha försäljning av kött och ost. Arbetet med planlösningen ska göras i nära samarbete med nuvarande krögare.
Vi är klara med den första bygghandlingen för Campus Vipan. Längre fram kommer det ytterligare storköksprojekteringar. Peab ”Nordens samhällsbyggare” är vår beställare i detta projekt, arbetet utförs i samverkan med Lunds kommun.
Vi har tillsammans med Skolrestauranger tagit fram ett första utkast på kökslayout för Kungshögsskolan, tillagningskökets kapacitet är 600 portioner. Stadsfastigheter har även beställt en projektering för Högaholmskolan, detta arbete påbörjas under hösten.
I samarbete med Fojab arkitekter och Veidekke har vi arbetat fram en layout för ett tillagningskök med en kapacitet på 800 portioner. Till förskolan har vi skapat en invändig länk för transport av mat och disk. Skolans matsal har tydliga länkar för servering och diskinlämning.
Tillsammans med White arkitekter har vi tagit fram 2 st alternativa planlösningar. Restaurangköket är dimensionerat för 200 lunchgäster. Kökets centrala placering i byggnaden och öppenhet åt två håll skapar en social och gemytlig restaurangmiljö.