Fastighetsavdelningen har beställt en köksprojektering för det nya tillagningsköket, dimensionerat för 150 portioner. Planlösning och koncept är framtagna i samarbete med kostenheten. Köket ska ligga i en tillbyggnad till den redan befintliga förskolan.
En av Malmös nya krogar ”BISe” öppnar till våren i ett centralt och trevligt läge. Bakom satsningen står Arvid Falk som tidigare arbetat på Talldungens gårdshotell och Boulebar, och Ludvig Fredriksson som varit verksam på Saltimporten Canteen.
På ett av de bästa lägena i stadsdelen Hyllie öppnar Edens Bistro senare i höst. Det kommer vara en restaurang med kvalitativa rätter på menyn. I köket finns en öppning mot restaurangen, vilket skapar kontakt med gästerna. Det kommer även finnas en trevlig uteservering på innergården.
Projekteringen avser renovering och uppdatering av tillagningsköket på Olympiaskolan i Helsingborg. Köket får en betydligt mer funktionell planlösning med enklare flöden och bättre överblick. Arbetet görs i samarbete med WSP Management och Måltidsservice.
Vi har tidigare tagit fram en kökslayout och nu pågår projektering för fullt med övriga inblandade i projektet. Från den charmiga restaurangen kommer gästerna att ha en god inblick i bistroköket. En given succé där det kommer erbjudas en spännande och innehållsrik meny.
Samhällsbyggnadsförvaltningen i Simrishamn har beställt projektering för det befintliga köket på Gärsnäs skola. Verksamheten önskade enklare och tydligare flöden för förråd, kök samt diskrum. Vi ska även skissa på en förändring för serveringen i matsal.
Thage i Skåne AB har tilldelats projektet Rättscentrum i Kristianstad. Projektet är på ca 25000 kvadratmeter BTA och har en projektsumma på ca 560 miljoner kronor. Tillsammans med Arkitekterna Krook & Tjäder har vi i tidigare skede tagit fram en planlösning för caféköket.
Hemsö Fastighets AB har beställt en statusrapport för Vemmenhög 2 i Ystad. Objektet är en restaurang för ungefär 200 lunchgäster. Arbetet innebär inventering av köksmaskiner, statusbedömning och skissförslag för ett skolkök med matsal.
Den nya Högaholmsskolan i Malmö är färdigprojekterad. Tillagningsköket är dimensionerat för 630 portioner. Elever kommer ha god inblick in i köket och en finess är att stationerna i serveringen kommer vara höj- och sänkbara med snygg design.
Informationshandling är framtagen för Filbornaskolan, beställare är NCC Building Sweden. Ombyggnation ska göras i stora delar av köket, den nya planlösningen är framtagen i samarbete med Måltidsservice. Den gemytliga och hemtrevliga matsalen ska däremot vara kvar i sitt befintliga skick.