Vi har fått beställning av Svedab att projektera för en ombyggnad av diskrum och matsal när antalet portioner ökar. Vi kommer även att förbättra flödena i serveringslinjerna och säkerställa arbetsmiljön för kökspersonalen. Vi gör detta tillsammans med Måltidsservice.
Efter en intensiv projektering är bygghandling klar för Rusthållaren. Objektet är ett bistrokök som kommer att ligga på entréplan i en byggnad med kommersiella hyresgäster. Förutom restaurangens bar kommer det att finnas en utvändig bar på terrassen.
Granskningshandling för köksanläggning är klar och utskickad. Det är en förskola med 13 avdelningar och med ett tillagningskök som har en kapacitet på 160 portioner. Med i projektet finns en arbetsgrupp som har meddelat funktionskrav som ska uppfyllas.
Vi har tillsammans med New Line Arkitekter tagit fram en kökslayout för objektet. Tack vare en funktionell och tydlig beskrivning från AcadeMedia var det enkelt att tillgodose deras krav och önskemål för tillagningsköket. Vasakronan är beställare och fastighetsägare.
Vi har fått beställning på att projektera restaurangköket i det nya Klubbhuset, som ska dimensioneras för 300 portioner. Det kommer finnas två öppningar mellan kök och restauranger, vilket skapar fin kontakt mellan kökspersonal och gäster.
På uppdrag av Lunds Kommuns Fastighets AB har vi tagit fram ett första utkast på layout för ett bistrokök, dimensionerat för 100 portioner. Från baren kommer man ha en god inblick in i bistroköket. Objektet kommer att ligga på entréplan i ett bostadshus på Ornitologen.
Peab har beställt projektering för en Sushibar och Hamburgerbar som kommer att finnas ute i Hyllie mitt emot Badhuset. Restaurangerna kommer att ha en gemensam och gemytlig uteservering. Vi kommer att samarbeta med Panorama Arkitekter i dessa köksprojekt.
Nu är vi klara med systemhandling för Lantlyckan, det är ett äldreboende med tillagningskök för 300 portioner. Arbetet har gjorts i ett mycket givande samarbete med kommunens måltidsservice, vår beställare för detta köksprojekt är Granitor i Helsingborg
På uppdrag av stjärnkocken Daniel Müllern har vi tagit fram handlingar för hans nya satsning i Ystad. Det kommer bli en folklig kvarterskrog med smaker från hela världen och från den inbjudande baren kommer gästerna ha en god insyn in i köket.
Framtida tillbyggnad omfattar fyra klassrum och ytor för fritidshemmets verksamhet. Skolrestaurangen måste utökas för att kunna ta emot totalt 450 elever. Samtidigt vill man även ha en mer inbjudande servering med fler stationer och en funktionell diskinlämning.