På uppdrag av Lunds Kommuns Fastighets AB har vi tagit fram ett första utkast på layout för ett bistrokök, dimensionerat för 100 portioner. Från baren kommer man ha en god inblick in i bistroköket. Objektet kommer att ligga på entréplan i ett bostadshus på Ornitologen.
Peab har beställt projektering för en Sushibar och Hamburgerbar som kommer att finnas ute i Hyllie mitt emot Badhuset. Restaurangerna kommer att ha en gemensam och gemytlig uteservering. Vi kommer att samarbeta med Panorama Arkitekter i dessa köksprojekt.
Nu är vi klara med systemhandling för Lantlyckan, det är ett äldreboende med tillagningskök för 300 portioner. Arbetet har gjorts i ett mycket givande samarbete med kommunens måltidsservice, vår beställare för detta köksprojekt är Granitor i Helsingborg
På uppdrag av stjärnkocken Daniel Müllern har vi tagit fram handlingar för hans nya satsning i Ystad. Det kommer bli en folklig kvarterskrog med smaker från hela världen och från den inbjudande baren kommer gästerna ha en god insyn in i köket.
Framtida tillbyggnad omfattar fyra klassrum och ytor för fritidshemmets verksamhet. Skolrestaurangen måste utökas för att kunna ta emot totalt 450 elever. Samtidigt vill man även ha en mer inbjudande servering med fler stationer och en funktionell diskinlämning.
Vi har tagit fram en ny planlösning för det befintliga köket på Löderupsgården. Kökspersonalen önskade ett tydligare flöde för inkommande varor och leverans av mat. Man ville också ha en bättre kontakt med gästerna i restaurangen.
Space är framtidens kontor i Lund med ESS och Max IV lab som närmaste grannar. I atrium finns öppna ytor där husets olika hyresgäster kan umgås och på entréplan kommer det finnas både café och restaurang, som vi har ritat och projekterat i samarbete med Veidekke.
Fastighetsavdelningen har beställt en köksprojektering för det nya tillagningsköket, dimensionerat för 150 portioner. Planlösning och koncept är framtagna i samarbete med kostenheten. Köket ska ligga i en tillbyggnad till den redan befintliga förskolan.
En av Malmös nya krogar ”BISe” öppnar till våren i ett centralt och trevligt läge. Bakom satsningen står Arvid Falk som tidigare arbetat på Talldungens gårdshotell och Boulebar, och Ludvig Fredriksson som varit verksam på Saltimporten Canteen.
På ett av de bästa lägena i stadsdelen Hyllie öppnar Edens Bistro senare i höst. Det kommer vara en restaurang med kvalitativa rätter på menyn. I köket finns en öppning mot restaurangen, vilket skapar kontakt med gästerna. Det kommer även finnas en trevlig uteservering på innergården.